Genel Müdürümüzden

Değerli Anne ve Babalar,

Hayatımızın her alanında çok sık rastladığımız “Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.” sözü bugün içinde bulunduğumuz eğitim öğretim sistemi içinde çok şey ifade etmeye başladı.

Artık dünyada herkes tarafından kabul edilen bir geçek var “Bir anne ve babanın çocuğuna bırakabileceği en büyük miras onlara yaptığı eğitim yatırımıdır.” Bundan dolayı bu değişim ve dönüşüm en çok da en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın geleceğini şekillendiren bizleri ilgilendirmektedir.

Dün çocuk yetiştirmek zordu. Bugün bu değişim ve dönüşümden dolayı çok daha zor!

Son 20 yılda elde edilen bilgilerin son 4000 yılda elde edilen bilgilerden fazla olduğunu bugün hepimiz biliyoruz. Bu veri bile artık çocuk yetiştirmede oyunun kurallarının ne kadar değiştiğinin kısa bir özetidir. Ulusal ve uluslararası arenadaki değişimler, globalleşme, teknoloji, güvenlik ve her yerde artan rekabet bunun en iyi göstergesidir.

Şu anda dünyada icra edilen mesleklerin %65’nin 10 yıl sonra olmayacağı bilim insanları tarafından ortaya konulan bir gerçektir.

Bunun gibi bir çok veri gösteriyor ki çocuk yetiştirmekte en önemli araç olan okulların da;  geleceğin dünyasına göre çocuklarımıza kazanımlar sağlaması, bilimsel gerçeklerden faydalanarak eğitim öğretim yapması ve çocuklarımızı buna göre geleceğe hazırlaması gerekir.

Geleneksel yöntemlerin hayatımızın her alanında bizlere yetmediği göz önüne alındığında, eğitim gibi geri dönüşü olmayan bu yolda, kararlı ve yenilikçi adımlar atmak gerekir.

Günümüz dünyasında kaliteli eğitimin yolu artık; yükseköğretim, ortaöğretim, ilköğretim ve okul öncesi öğretimi tek bir çatı altında toplayarak yenilikçi ve idealist bir eğitim anlayışı ile çocuklarımızı geleceğin dünyasına göre hazırlamaktan geçmektedir.

Bu amaçla, bugün ülkemizin ve dünyanın en saygın üniversiteleri arasında yer alan Ege Üniversitesi:  “Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları” ile nice başarılı öğrenciler yetiştirmek üzere Ege Bölgesi’nden başlayarak tüm Türkiye’de eğitimde daha çok fırsat eşitliği getirmek adına yola çıktı.

Yeni dünyada hüküm sürecek bilimsel eğitim öğretim anlayışımız, güçlü akademik yayınlarımız, yabancı dil eğitimimiz, ihtiyaç ve beklentilere göre tasarlanmış ezber bozan fiziki şartlarımız, eğitimde olmazsa olmaz olan güvenlik, sağlık ve beslenme anlayışımız ile tüm Türkiye’ye açılmanın gururunu yaşıyoruz.

Ülkemiz ve geleceğimizi oluşturan çocuklarımız için çok önemli bir atılım olan eğitim kurumumuzda sizleri ağırlamaktan büyük onur duyacağımızı belirtmek isterim.

Sevgi ve saygılarımla,

Faruk TATAR