EGE ÜNİ. GVO LİSELERİ
Öğrencilerimiz, lise yıllarında edindikleri kazanımlar ile bireysel farklılıkları, yetenekleri ve hedefleri doğrultusunda meslek seçimlerini yaparken yaşama bir adım önde başlamaktadırlar. Uluslararası programlar ve bireyselleştirilmiş akademik ortamımız her öğrencimizin hedefini gerçekleştirmesine olanak sağlar. En büyük amacımız, öğrenci merkezli bir yaklaşımla tam öğrenmeyi gerçekleştirmek, etik, ilkeli ve tutarlı bir anlayışla çok yönlü, mutlu, başarılı ve sağlıklı nesiller yetiştirmektir.

Eğitim Modelimiz

Öğrencilerimizin;  Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları Lisesinde, gelecekleri için yeni adımlar atacağını, hedefleri doğrultusunda meslek seçimleri yapacağını dikkate alarak, kaliteli eğitim anlayışımızla kapılarımızı açıyoruz. Atatürk’ün aydınlattığı Cumhuriyet yolunda hayata hazırlanan öğrencilerimiz, ulusal değerlerimize sahip çıkarak ülkemizin aydınlık yüzleri olacaklardır.

Öğrencinin merkezde yer aldığı, akademik başarı odaklı, üretken, yenilikçi; bilim, kültür, sanat ve spor alanlarında ulusal ve uluslararası düzeyde yetkin bireyler yetiştirmek temel amacımızdır. Bu amaçlar doğrultusunda;

1. Akademik Danışmanlık Sistemiyle öğrencilerimizle bireysel rehberlik çalışmaları ve mesleki eğilimleri doğrultusunda çalışmalar yapıyoruz. Onların bireysel farklılıklarını, yeteneklerini ve hedeflerini dikkate alarak akademik gelişimlerini yakından takip ediyor, kendilerine özel çalışma programları hazırlıyoruz. Sosyal ve bedensel gelişimlerine katkıda bulunarak, doğru yönlendirmelerle onların yaşama bir adım önde başlamalarını sağlıyoruz.
  2. “After School” uygulamasıyla öğrenciler, akademik ihtiyaçları doğrultusunda hafta içi her gün birebir etüt çalışmaları ile üniversiteye hazırlık yolunda
  3. “Ege Weekend Lessons” öğrencilerin deneme sınav sonuçları doğrultusunda hafta sonu sınıf çalışmaları ile akademik destek ihtiyaçlarını karşılıyoruz.
  4. “Ege English Summer Academy” yaz tatilini, dil öğrenmek için yurt dışında geçirmek yerine ‘’Fethiye Kampüsümüzde’’ anadili İngilizce olan öğretmenlerimiz eşliğinde, spor ve sanatla ilgili aktivitelerin de olacağı harika bir yaz kampı düzenliyoruz.
  5. Değişen sınav sistemlerini yakından takip ediyor, sınıf içi çalışmaları ve ölçme değerlendirmeleri bu doğrultuda gerçekleştiriyoruz.

Üniversiteye giriş sınavı için hazırlık çalışmalarımız; değişen sınav sistemine entegre edilerek 9. sınıftan başlar, belli bir disiplin ve sistem doğrultusunda ilerler ve her seviyede yoğunluğu artarak devam eder. Liselerimizin ana hedefi, her öğrencimizi akademik başarısı, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda üniversiteye ve hayata hazırlamaktır. Bu hedef doğrultusunda, ulusal ve uluslararası ölçme değerlendirme sınavlarına, “Program Geliştirme Bölümü” tarafından yürütülen ve Ege Üniversitesi akademik danışmanlığıyla desteklenen “Sınava Hazırlık” programlarımızla BİZ HAZIRIZ.