“EGE’DEN BAŞKENT’E NİTELİKLİ EĞİTİM

22 Mayıs 2017, Pazartesi

Ege Üniversitesi’nin yarım asırlık  yüksek öğretim tecrübesinden yararlanarak eğitimde fırsat eşitliği misyonu ile ilkokul ve ortaokul düzeyinde  Ege ‘den doğup Türkiye’ye yayılan Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları başkentimiz  Ankara’da velilere kapılarını açtı.

2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılında  İzmir’de Bornova,Evka3, Narlıdere ve Gaziemir , İstanbul’da Ataşehir, Ankara’da Batıkent ve Muğla Fethiye Kampüsleri ile eğitim başlayacak olan Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları’nın Ankara Batıkent Kampüsü, modern donanımlı sınıfları, atölyeleri ve laboratuvarları ile davetlilerden olumlu tepkiler aldı.

Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları Ankara Batıkent Kampüsü açılışına ; Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Metin, Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları Ceo’su Faruk Tatar, Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları Yönetim Kurulu Üyeleri,  Ege Üniversitesi Senato Üyeleri ve akademisyenleri  katıldı.

Açılış töreninde konuşan  Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Metin, “19 mayıs 1919 özgürlük savaşının kazanıldığı gün ve 20 Mayıs 1955 Ege Üniversitesinin kuruluş tarihi..  bu nedenle bugün bizler için çok anlamlı. Atamızın bulunduğu şehirde onun huzurunda sizlerle burada olmak daha da anlamlı.

Biz Ege Üniversitesi olarak Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okullarının bilimsel olarak arkasındayız. Bizim 15 tane fakültemizin hepsi çeşitli projeler ile Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okullarını destekliyor. Spor Bilimleri Fakültemiz, spor yönünden; konservatuar fakültemiz müzik yönünden; Mühendislik Fakültemiz, Stem – Kodlama ve Maker Eğitimleri yönünden; Eğitim Fakültemiz ve Yabancı Diller Bölümü eğitim modeli yönünden desteklerini sağlıyor.

Ortak Bilimsel çalışmalar yapıyoruz, bizim amacımız bilgiyi yaşamla bütünleştiren, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı bireyler yetiştirmek. Bu yolda Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları bizim bayrağımızı taşıyacak .’’dedi.

“TÜRK GENCİ BUGÜN VE YARINLARIN EN BÜYÜK GÜVENCESİDİR’’

Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları CEO’su Faruk Tatar, Milletimizin bağımsızlık ve ilerleme yolunda en önemli adımını attığı ve gençlerimize armağan ettiği bu kutlu günde Atamızın huzurunda okulumuzun kapılarını sizlere açmaktan büyük onur duyuyoruz.19 Mayıs gençlik; gençlik gelecek demektir. Bu nedenle Atatürk’ün izinden giden, soran sorgulayan, küresel dünya ile rekabet edebilen, geniş networku olan üniversite bakış açısı vizyonuyla hareket edebilen nesiller yetiştiriyoruz.

Çocuklara yapılan en önemli yatırımın eğitim olduğunu vurgulayan Tatar, “Eğitimin, yalnızca bir bireyin ya da ülkenin değil, dünyanın değişiminde nasıl etkiler yaratacağının bilinciyle hareket eden bir eğitim kurumuyuz. Çocuklarımızı merkeze alarak her birinin farklı bireyler olduklarının bilinciyle kişiye özgü eğitim tasarımları belirlemek, ülkemizin hemen her yerinde açmayı planladığımız okullarımızda eğitimde fırsat eşitliği sunmak önceliğimiz olacaktır.” diye konuştu.”