EGE ÜNİVERSİTESİ GV OKULLARI’NIN BİR İNCİSİ DAHA AÇILDI!

19 Eylül 2017, Salı

2017-2018 Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları, Türkiye’nin 4 bölgesinde 21 okul ile 2017-2018 eğitim öğretim dönemine Gaziemir kampüsünden görkemli bir açılışı ile merhaba dedi.

Açılış törenine Gaziemir İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın USMAN, Bilfen Şirketler Grubu Yönetim Kurulu üyesi Erhan AKGÜN,  Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları Genel Müdürü Faruk Tatar, Gaziemir Kampüsü Kurucu Temsilcisi Ali SÜTCÜ, Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri, okul müdürleri, çok sayıda veli ve öğrenciler katıldılar.

Açılış töreni saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Gaziemir Kampüsü Kurucu Temsilcisi Ali SÜTCÜ’nün konuşması ile başladı. Ali Sütcü konuşmasında büyük bir özveriyle yoğun bir hazırlık dönemi geçirdiklerinin altını çizerek, güçlü akademik kadro ile öğrencilerimizin yoluna ışık tutmaya hazır olduklarını belirtti. Konuşmasına Ege Üniversitesin Güçlendirme Vakfı Okulları Genel Müdürü Faruk Tatar’a teşekkürlerini sunarak devam eden Sütcü, yeni nesil okul ve ezber bozan eğitim anlayışını İzmir’de Gaziemir Kampüsünde yaşatmaktan gurur ve onur duyduğunu dile getirdi.

Açılış töreni ,Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları Gaziemir Kampüsü yönetim kurulu üyelerinin okulun sembolik anahtarını Kampüs Müdürü Sabahattin ÖNER’e teslimi ile devam etti.

Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları Genel Müdürü Faruk TATAR da açılışa katılarak konuşmaları ile konuklara yeni eğitim öğretim dönemi  ile ilgili bilgiler aktardı. Tatar konuşmasında,  “Atatürk bizlere sunduğu çağdaş eğitim sistemini hep bir adım ileriye taşıma felsefesini benimsedik. Öğrencilerimizin, Cumhuriyet değerlerine bağlı, başarılı, özgürlükçü ve çağdaş bireyler olmasını çok önemsiyoruz. Yeni dünyada hüküm sürecek bilimsel ve teknoloji odaklı eğitim, öğretim anlayışımız, güçlü akademik kadromuz, yayınlarımız ve yabancı dil eğitimimiz ile 21. yüzyıl vatandaşlarını yetiştireceğiz” dedi. Çocuklara yapılan en önemli yatırımın eğitim olduğunu vurgulayan Faruk Tatar, “Eğitimin, yalnızca bir bireyin ya da ülkenin değil dünyanın değişiminde nasıl etkiler yaratacağının bilinciyle hareket eden bir eğitim kurumuyuz çocuklarımızı merkeze alarak her birinin farklı bireyler olduklarının bilinciyle kişiye özgü eğitim tasarımları belirlemek, ülkemizin hemen her yerinde açmayı planladığımız okullarımızda eğitimde fırsat eşitliği sunmak önceliğimiz olacaktır” diye konuştu.

Okulun öğrencileri, okulun bahçesinde yer alan anıt çınara su vererek kendi kampüslerine hayat verdiler. Açılış töreni Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı ‘’Büyük Türkiye Orkestrası’nın ‘’konseri ve halk dansları gösterileri ile devam ederken, katılımcılar keyif dolu anlar yaşadılar.